Известие

Collapse
No announcement yet.

Бутон под шофьорската седалка

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Мда, кофти е това като не го знаеш, аз като сглобявах колата, видях че там дремят 3 жици, ама мислех че са от беците, сглобих сичкото тоци, дадох на контакт, помпата мълчи.......ама стигнах по лесно до отговора, щото при изцяло разглобено купе тръгнах по жиците наобратно, и една жица от помпата влизаше там......изненадващо и за мен минаваше през блока за управление на централното дето е под пасажерския бег, нямам обяснение за какъв чеп.......
    Късметлиика е жена ти, ще има подарък.....
    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А ситния черен прах от какво е?
      Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
      Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Предполагам от "качествения" бензин. Между другото никъде не видях т.н. вграден филтър освен не много ситна цетчица на входа на помпата. Предполагам принципа на пречистване на бензина е центробежен тъй като пътят му е по спирала.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

те тая цедчица е "филтъра"
          Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
            .... история с моята кола......Mомчето което я почистваше беше изключително старателно. След час и половина доволно се качвам и завъртам ключа...1 път,2 път, 3 път......N-ти път върти , но не пали (акумолатора е bosch, много арен за два часа как не падна) почесвам се по глава и си казвам ей ся се наиграх. Викам си, задавила се е някак си, чакам 20 минути -неще. По едно време взех да се ослушвам за помпата, не се чува никаква - ясно изгоряла е, жената остава без подарък за Коледа и Нова година, а аз ще имам нова горивна помпа. Следващият проблем беше с дърпането на колата, как пък всички се бяха изнесли извън града, и в този момент ми звъни един приятел с Фолксваген Кади, аз вдигам радостен на щастливата случайност и чувам жалният му вопъл -двугодишното Кади току що избълвало облак бял дим на магистрала Тракия и маслото му изтекло, обаче през ауспуха. В крайна сметка на приятел приятеля дойде и ме издърпа до гаража ми. Тук започва втора серия. Решавам аз, че трябва да я видя тази помпа. Чета във форума къде е и слизам в гаража. Разглобявам цялата задна седалка, кората на багажника после капака и с голям зор развъртях помпата. Първото разочарование беше, че със ситен шрифт на нея пишеше Made in czech republic, а второто, че на дъното на кошницата имаше фин черен прах. Огледах я стори ми се здрава, вързах я на 12 волта и не завъртя. Закачих една лампа на буксата, врътнах ключа -не свети. Е гати комплексният проблем. Зарязах я разхвърлена в гаража и се зарових в нета. Не щеш ли попадам на една подобна тема във фиатският форум и се сещам за КОПЧЕТО под седалката. Веднага изхвърчах в гараж, настаних се удобно във вече омърляното купе и плавно натиснах бутона под седалката, чу се дълго мазно ЩРАК. Врътнах ключа помпата се обади и двигателя - запя. Та на въпроса за какво е този бутон мога да кажа, че този бутон създава за един миг огромна радост и щастие.
            Преди 2 седмици след подобно чистене /сам я чистя вътре / се сдобих с поредните бели коси след абсолютно същата ситуация с този бутон.
            Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
            Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Първоначално публикувано от krasy k Покажи съобщение
              Преди 2 седмици след подобно чистене /сам я чистя вътре / се сдобих с поредните бели коси след абсолютно същата ситуация с този бутон.
              Е това е истината, аз сам си я чистя и мия, вече има такива автомивки и на самообслужване, пускаш си лев, два и си действаш, хем приятно, хем полезно
              Last edited by fred; d.m.y г., 22:30.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

разочарование беше, че със ситен шрифт на нея пишеше Made in czech republic
                Тези помпи се произвеждат там.Ако прочетеш друго, тогава може да се разочароваш.
                Огледах я стори ми се здрава, вързах я на 12 волта и не завъртя.
                Другия път да знаеш, бял + черен -.
                sigpic
                "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Working...
                X